Heräsin anivarhain, kun oli matkalle lähtö aamu.

Suunnistin laukkuni kanssa linkkuriasemalle,,oli pimeä ja sateinen aamu, sullouduimme auton uumeniin,  viitisenkymmentä iloista naista,,matka alkoi, kellon viisarin näytettyä aamuseitsemää, täältä niin sanotulta 'susirajalta' kohden Tamperetta.

Kuljettaja ajeli varoen, tie oli märkä ja musta metsä kätki uumeniinsa, kaikkea mitä ei silmä erottanut pimeyden keskeltä.

Naurun, vitsien ja puheen sorinan keskellä  istuvista naisista, osalla oli jo het' miten neule kauniissa hyppysissään, välillä kuului jopa neulepuikkojen kilinää, 'tai olin kuulevinani'

Muutaman tunnin jälkeen auto kaartoi ABC asemalle, jossa joimme kahveet, olikin jo kahvihammasta alkanut pakottaa ja olipas myös 'vedenlaskun' aika, taisi jonkinmoisia jonojakin syntyä, sillä nuo eliksiirin asemat ovat kovin suosittuja matkalaisten keskuudessa.

Sitten köröttelimme eteen päin, kunnes tuli ruokailun aika, joten taas oli aika verrytellä ja täyttää tankkejaan itsekunkin tarpeensa mukaan.

Päivän valjetessa, alkoi aurinkokin paistaa kirkkaana taivaan rannan takaa, jopa ihan silmiä häikäisi.

Kello näyttikin jo aika paljon, kunnes auto pysähtyi lankamaailman eteen, kipusimme pois autosta, mennessämme sisälle,,kylläpäs 'susirajan tytöille silmä kirkastui, ( kuka ei ollut moista langanpaljoutta ennen nähnyt ) törmäilin sinne sun tänne ja hiplasin kerää jos toista, ei oikein tiennyt mitä ostaisi, kun valinnan varaa oli jos jollakin mitalla,

no tarttuihan käteeni monen moista, sillä langoissa oli  20% ale.

Pysähdyimme Verkarannassa  käsi- ja taideteollisuuskeskuksessa. sittempä  olikin jo kohteena hotelli,  jonne majoittuimme yö puuta varten..

Ilta olikin jo  tullut ja taas oli  aika saada murua rintaan, niin suunistin tyttökaveri kanssa kohden kaupungin keskustaa, siellä risteilimme katuja, etsien eines paikkaa, löytyihän se, syötyämme ,,,käyskentelimme hiljoksiin kaupungin joulu valojen katveessa kohden Hämeenpuiston Gumulus hotellia kohden.

Kellokin alkoi näyttää niin paljon, että alkoi suuta vetää haukotus ammolleen, niin painon pääni pehmeään tyynyyn ja varmaankin pian nukahdin syvään uneen.

Aamun koittaessa, menimme aamupalalle ja sitten kohden sitä meidän todellista retkemme päämäärää Käsityömessuja.

WAAUU!!! tulimmekin sellaiseen paikkaan, jossa en ollutkaan ennen käynyt, silmät ymmyrkäisinä katselin ympärilleni,,

Oli kaikkea  katseltavaa, kainuuntytöllä,,voi miten ihanaa, kivaa ja mielenkiintoista sieltä pulpahtikin eteeni.

Eniten minua tietysti kiinnosti  neule langat, ja tietysti kaikki muu, joita ehti vain viiden tunnin aikaan katsella..mutta aikaa oli liian vähän. välillä piti myös käydä ravintolassa syömässä ja kahvilla, sillä edessä oli taas pitkä kotimatka..

Parin pysähtymisen ABC aseman tauon jälkeen kotimatkalla, pimeys oli saapunut matkallamme, mutta olipahan jo satanut kainuuntytön ihmeteltäväksi valkoisen lumen, josta tuli vähän valoa ympäristöön, mutta tie oli kuiva ja kelikin oli mitä mainioin,,

joten turvallisesti kuljettaja ohjasi auton tutuille tantereille, kellon käydessä jo kahtatoista yösydännä.

Olipahan kiva matka ja jäi niin mukava olo pitkäksi aikaa, no lankapussiani  en ole vielä ehtinyt katsastaa, tuossa se oven pielessä tököttää eteisen nurkassa, oottaen koska ala sitä katsastaa,,

Mukava reissu, lähden kyllä vielä uudelleenkin...