Paistoin tänään lanttukukon. Tuli tosi hyvää.

1579911.jpg1581391.jpg

Maistuis varmaan sullekkin..

OHJE

1 kg paikallisen leipomon ruis- tai sihti hapantaikinaa,

1 litra keitettyjä lanttusiivuja,

suolaa ja sokeria maun mukaan,

500g sikasuikaleita, tai muuta sianlihaa.

Laita vuokaan (kuin kuvassa) umpikuoreen, pistele haarukalla ilmareikiä.

Paista ensin 250 asteessa noin 30 min, kun pinta on ruskea, pienennä lämpö 150 ast,

Paista kukkoa noin 1,5- 2 h

Voit alkaa syödä vaikka heti, mutta älä polta kieltäsi.

On hyvää voin ja maidon kera..

 

Talkoopiirakka

250 g juoksevaa rasvaa

2 dl maitoa

3 dl sokeria

4 kananmunaa

6½ dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Laita kaikki kulhoon ja sekoita vatkaimella sekasin, kaada pellille, tasota, ripottele päälle jäiset marjat noin ½-1 lit, sitten  päälle sokeria.

Paista 200 ast, noin 30 min. vaalean ruskeaksi, ripota päälle vielä vähän sokeria.

Voit käyttää mitä marjoja vain on vielä pakkasessa,

Raparperistä tulee erin

omaista, käytä silloin variinisokeria.