Paistoin tänään lanttukukon. Tuli tosi hyvää.
Maistuis varmaan sullekkin..
OHJE
1 kg paikallisen leipomon ruis- tai sihti hapantaikinaa,
1 litra keitettyjä lanttusiivuja,
suolaa ja sokeria maun mukaan,
500g sikasuikaleita, tai muuta sianlihaa.
Laita vuokaan (kuin kuvassa) umpikuoreen, pistele haarukalla ilmareikiä.
Paista ensin 250 asteessa noin 30 min, kun pinta on ruskea, pienennä lämpö 150 ast,
Paista kukkoa noin 1,5- 2 h
Voit alkaa syödä vaikka heti, mutta älä polta kieltäsi.
On hyvää voin ja maidon kera..
Talkoopiirakka
250 g juoksevaa rasvaa
2 dl maitoa
3 dl sokeria
4 kananmunaa
6½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Laita kaikki kulhoon ja sekoita vatkaimella sekasin, kaada pellille, tasota, ripottele päälle jäiset marjat noin ½-1 lit, sitten päälle sokeria.
Paista 200 ast, noin 30 min. vaalean ruskeaksi, ripota päälle vielä vähän sokeria.
Voit käyttää mitä marjoja vain on vielä pakkasessa,
Raparperistä tulee erin
omaista, käytä silloin variinisokeria.
Kommentit