Aamulla heti kun kukkolauloi, heräsin kello 7.00

Pakkasmittarin elohopea näytti reilu kymmenen astetta, auto pistoksen nokkaan,'isäntä pisti' no kuidenkin lähdin kolmenvartin päästä kauppaan, sillä kaupassa näkyi olevan paikallinen lohi tarjouksessa..

..valitsin sopivan kokosen, 'olivat aika isoja'

kotona fileoin lohen, toisen fileen pistin suolaan ja toisen raakapakastin, mutta ruota on se josta tulee oikein hyvää keittoa..

Iltapäivällä aioin lähteä Pinjan kanssa lenkille, mutta kaveripa kiersi vain autotallin ja palasi kiireesti kotiin, no en ainakaan usko että 'häntä' palelsi, mutta pinskusta on tullut ikäkoiruli, haluaa vain nukkua ja hyvä kun ruoka maistuu,

..haukkuu kovasti ja härveltää ympyrää lattialla, ei vielä näyttäs ainakaan reuma töppösiä väännelleen, eikä suonikohjut pullottele pippurin kintuissa..

Kävin päivällä myös ex-kälyn luona, kahviteltiin ja puhuttiin niitä-näitä ja lähdimme sitten makasiiniin joulua kattelemaan, on siellä hyllyt täynnänsä kaiken näköisiä kynttilöitä, toinen - toistaan kauniimpia,.

Joopasta joo no lopulla tietennii töksähdimme lanka hyllylle, taas syyhytti sormiani ja annoin mieliteolleni vallan ja ostin kitt'mohairlankaa 2 kerää ja sopivat kierrepuikot.

..tyytyväisin mielin ajelin kotiin lankapussukkani kanssa,,,

Pitihän vielä imuroida pyhäksi pirtti, ja niin alkoi olla lauantain päikkärien aika, köllähdin sohvalle, vedin 'äidin aikoinaan mulle ostaman filtin' korvilleni, pian olin unten mailla, hiihtojen selostajan kailottaissa tv:ssä, joka antoi vain unelle vauhtia, se selostus on niin unettavaa, että vaipuu pian uneen..

***

Istun tässä nyt saunapuhtoisena, mahatäynnänsä lohikeittoa, ja pieni konjakki tömpsy lämmittää mukavasti kulukkuani, 'isäntä tylkytti'