...nimittäin ensilumi, satoi vanahoja akkoja, taikka joulukinnahia aamulla, mittarikin oli laskenut jopa pakkasen puolelle,  äkkiäkös tuo peitti ruohikot ja kadut lumella..

Yritin pinjan kanssa lenkille, mutta pinskupa ei lähtenytkään, nuuski vain vihaisesti lumessa olevia koiran jälkiä ja tahtoi kotiin sisälle lämpimään, mutta kun kummiskin piti tehä ne päivän tärkeimmät jutut syönnin jälkeen, niin Pinjapa meni takapihalle ja tekitarpeensa sinne ja katsoi mamia, jotta otappas jätös pussiin ja mamihan tietysti siistinä tyttönä, pussitti pinjan tekeleen.

No illalla olin sitten konsertissa musiikkitalossa, olikin oikein virkistävää, koska uni ei ottanut tullakseen, kun unihiekka oli jäänyt pussiin ja pussin suu kiinni, maleksin siellä sun täällä ja katsoin ulos verhonraosta, no siellähän oli tosi valoisaa, kuu kumotti ja tähdet tuikkivat, kuin jouluyönä konsanaan,  vai olisikko ollut peräti valvomisen syynä kuutamo.,, niinhän se ennen on ollut syynä.,,pistin vain sen konsertin piikkiin.

Huppukaulaliina on jo ollut valmis,  ja sukkaa taas suollan puikoilla istuessani tv:tä katsoessa, milloin näiltä koti hommilta on aikaa.

Minua ei sitten masenna penninkään vertaa kaamos, josta niin paljon toitotetaan..