ENNEN  joulua, siinä marraskuun alussa, tulen joulu mielelle, laitan kynttilöitä palamaan ja muitakin joulun valoja, innostun kaikesta jouluun liittyvästä, alan jopa tehdä pehmeitä paketteja,
katselen myös sillä 'silmällä' likatahrojoja oven pielistä, pesen ikkunat ja hyräilen joululauluja.
MUTTA kuinka ollakkaan, sitten iskee masennus, ensin tulen vihaiseksi, olen kuin persiille ammuttu karhu, joka on herätettynä kesken talviunien lämpimästä pesästään..
VAAHTOON  joka asiasta, mikä ei mene minun mieliksi ja niitä asioita onkin sitten aika paljon, ihan mitättömät asiat ottaa aivoon.
SITTEN ISKEE se oikea masennus, millään ei oo mitään väliä, ei kiinnosta joulu ei ilma, vaikka sataisi vanhoja akkoja,
MAKOILEN  yöni hyvin ja vielä pidän oikein uneliaat päikkärit soffalla, sitäpaiti kun alkaa jatkikset pyöriä telkkarissa, niin nuokun ja käväsen ihan untenmailla  siinä istuessani ja yrittäessäni keskittyä tv:n katseluun..
MUTTA  kun on menneet ½ yheksän uutiset ja isäntä on jo unten mailla ja pinjakin on saanut kolmesti iltapalaa, käynyt takapihalla kaksi kertaa pisulla ja haukkunut muutaman kulkijan, sen jälkeen se kellahtaa matolle kyljelleen eikä tiedä mitään ajan kulusta, ennenkuin hipsii makkariin koriinsa nukkumaan.
SILLOIN  pistän telkkarin kiinni ja paneudun räpläilemään läppäriä, unohan kaiken muun ympärilläni, ei ole ääniä ei muutakaan sooloilua, vain minä, ajatukset ja läppärini.
kunnes huomaan että kello käy jo kahtatoista,no se ei sinänsä minua haittaa, on vain niin hiljaista ja mukavaa, kun kuulee omat ajatuksensakin.
LOPPUJEN  lopuksi, suljen tän koneeni, otan maitoo ja korpun ja etsin käsiini ristikkolehden, taas vaivun ratkomaan ristikoita, korpun ratistessa hampaitteni välissä, josta valuu pienimmät murut pöydälle,,
ON niin rauhoittavaa istua ratkomassa sanojen merkitystä.
PINJAKIN  on herännyt ja hiippaillut katsomaan mitähän se mami syö, no heitän hänelle viimeisen kynnen kokosen murusen, jonka jlkeen 'hän' hiippailee soffalle ja asetta itsensä soffan nurkkaan  nukkumaan.
vIHDOINKIN  lopetan ja menen sänkyyn, mutta en ehdi nukkua, kun pinja kävellä rapsuttaa makkariin, istuu sängyn vierellä ja vaatii, että mami hyvittelee ja raaputtelee kaulan juuresta,
tyytyväisenä hän hiipii koriinsa ja nyt on minunkin vuoro lähteä unijukan mukaan,,

KAUNIITA UNIA!

heart