700 g hirvenlihaa

300 g porsaan kylkeä

1 sipuli

2 tl suolaa

2rkl vehnäjauhoja

2½ d kermaa

4 d vettä

sinappia

 

Eräältä hirvimieheltä mä hirvenlihaa ostin

kotona sen leikkuulaudan päälle nostin,

kuutioiksi hirvenliha täytyi palodella

sillävälin sopivaksi lämminnyt on hella.

 

Padassa ruskistellaan ensin possun kylkee,

se on ihan luutonta eikä tartte nylkee

pataan siitä irronnut on hieman kuumaa rasvaa,

hirvenpalat paistetaan ja ruokahalu kasvaa.

 

Sipulia voisi myöskin hieman ruskistella

lihan sekaan vehnäjauhot voidaan ripotella,

aivan vähän jauhojenkin ruskistua anna

lisää vesi, sinappi ja muista suola panna.

 

Haudutellaan hiljallensa vielä meidän ruokaa,

oispa se jo valmista, kaikki meillä huokaa,

ruoastamme puuttuu kerma sekin voidaan laittaa.

Perunoiden, vihanneste kanssa, palapaisti maittaa.