700 g hirvenlihaa
300 g porsaan kylkeä
1 sipuli
2 tl suolaa
2rkl vehnäjauhoja
2½ d kermaa
4 d vettä
sinappia
Eräältä hirvimieheltä mä hirvenlihaa ostin
kotona sen leikkuulaudan päälle nostin,
kuutioiksi hirvenliha täytyi palodella
sillävälin sopivaksi lämminnyt on hella.
Padassa ruskistellaan ensin possun kylkee,
se on ihan luutonta eikä tartte nylkee
pataan siitä irronnut on hieman kuumaa rasvaa,
hirvenpalat paistetaan ja ruokahalu kasvaa.
Sipulia voisi myöskin hieman ruskistella
lihan sekaan vehnäjauhot voidaan ripotella,
aivan vähän jauhojenkin ruskistua anna
lisää vesi, sinappi ja muista suola panna.
Haudutellaan hiljallensa vielä meidän ruokaa,
oispa se jo valmista, kaikki meillä huokaa,
ruoastamme puuttuu kerma sekin voidaan laittaa.
Perunoiden, vihanneste kanssa, palapaisti maittaa.
Kommentit