UUdella mallilla rahkapiirakka.

1390480.jpg

Rahka-sitruunatorttu

(uunipannullinen)

8 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhoa

1 tl ruokasoodaa

250 g sulatettua margariinia

2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia

1 kananmuna

Rahkaseos:

2 prk (500g) maitorahkaa

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl sokeria

0,5-1 sitruunan mehu

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää jäähtynyt sulatettu margariini ja muna, sekoita tasaiseksi. Ota noin puolet seoksesta toiseen astiaan muruseosta varten. Lisää toiseen puoleen piimä ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään  ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele muruseos rahka täytteen pinnalle. Paista 200 asteessa 20- 25 minnuuttia. Torttu on parhaimmillaan jäähtyneenä. Piirakan voi pakastaakkin.

 

 

1390476.jpg

Raakapakaste piirakoita

1390472.jpg

Kääretorttu.

5 kananmunaa

2 dl sokeria

1,75 dl perunajauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri, lisää sekoitetut kuvat aineet varovasti kauhalla nostellen, levitä leivin paperin päälle. Paista noin 200 asteessa vaalean ruskeaksi. Kumoa sokeroidulle voipaperin päälle, levitä hillo ja kääri rullalle. Anna jäähtyä, voit laittaa kermaa päälle tai tehdä leivoksia. Koristella mielen mukaisesti.

 

1390468.jpg

Jouluviinerit.

Löysin pakasteesta vielä joulun ajan torttu levyä, niin tein siitä viinereitä.