.......nimittäin aioin pestä ikkunat, niin kuin montakertaa olen jo uhonnut tänä syksynä...mutta...mutta, tulikin mieleeni että leivompahan pullaa, ihan oikeeta,,,'nissuo''

No ajatukset heittivät kuperkeikkaa, pitäähän minun tietysti tehdä myös nauriskukko, kun viime sunnuntaina oli nii'in hööli emäntä, käydessämme kylässä, hän nykki pellosta kantokassillisen nauriita, sellaisia köllyköitä, ei paremmasta väliä,,kauppaan viipymättä, taikina ja sianläskiä hakemaan..

Ensin pyöräytin koneella 'nisutaikinan' kohoomaan, sitten kuorin nauriit ja siivutin koneella, laitoin kattilan pojalle vettä sokeria ja suolaa, jossa hauduttelin nauris-siivut pehmeiksi, jonka jälkeen laitoin ne siivilään valumaan..

...sian siivun leikkelin pieneksi paloiksi, päälle ripottelin suolan.

Kohonnut pullataikina sai pyöreät muodonsa pellille, pistin uuniin 50 asteeseen kohoamaan. kun pullat olivat kohta kohonneet, nostin pellit pöydälle ja uunin reiluun 200 asteeseen, voitelin nisut munalla ja ripottelin päälle raesokeria.

Kun uuni oli sopivan lämpöinen, pistin kiertoilman päälle ja pullat uuniin.

10 minuutin päästä pullat olivat paistuneet ja olivat ruskehtavia ja  pehmeitä kuin,,,,,,

Nyt oli vuorossa kukon leipominen, voitelin vuokan ja siihen taikinan reunoja myöten, sitten  levittelin vuoronperään sikaa ja nauris-siivuja, päälle taikinakansi johon muutama  haarukan pistos..

Nyt on nauriskukko uunissa paistumassa...

....joten puoliseksi syödään nauriskukkoa....

-aamunkulkija-