Tein eilen kasvislaatikkoa lisäkkeeksi karjalanpaistille ja perunoille.

Kasvislaatikkoa.

Kruunuvihannespussi

Riisivihannespussi

pikkuporkkanoitapussi (pakaste)

Voideltuun laakeaanvuokaan kaatelin vihannekset,

Kasvismaustetta

Paprikaajauhetta

Pippuria myllystä

Siirappia (tiraus)

Suolaa (ripaus)

Päälle kasvisrasvakermaa 3d

Kuva jäi ottamatta, kun vieraat tulivat ja nostin suoraan pöytään.

Vuokaa voi tehdä omistakin vihanneksista, mutta kun minulla ei ole, niin näinkin saa todella vaivattomasti ja oli mielestäni oikein hyvää, jopa vieraatkin kehuivat, varmaankin monenmoisista kasviksista, mitä sattuu olemaan.

 

Karjalanpaisti

700 g  karjalanpaistilihaa

porkkana

sipuli

kokonaisia pippureita

2 tl suolaa

laakerin lehteä

vettä juuri lihan pintaan.

Paista avoimena 200 ast,

laitakansi ja vähennä lämpöä ja pidä noin 2½ h uunissa.

Jos haluat rasvatonta, vie kylmään ja kun rasva on noussut pintaan, kuori rasva pois, on takuulla terveellisempää, eikä vaikuta makuun mitenkään.