1292577712_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RIISIPIIRAKAT..

-3 lit punaista maitoa

- 3 kkp riisiä

- 4 tl suolaa

-2 munaa kylmään puuroon.

***

PUURONKEITTÄMINEN.

- rasvaa kattilanpohjalle-

sitten maito, anna hiljaa kuummua pienellä lämmöllä, kun maito alkaa olla kuumaa lisää huuhdotut riisit ja ala pikkuhiljaa keitellä, hämmennä koko ajan, kun puuro alkaa olla valmista, nosta kattila pois hellalta ja lisää suola, sekoittele  jotta suola sulaa, niin puuro vielä sakenee, älä lisää keittämätöntä maitoa, silloin piirat kuohuu uunissa..

Anna puuron jäähtyä, vaikkapa yön yli, laitoin pari munaa, kun aloin leipoa..

KUORITAIKINA.

- 7 d kylmää vettä 2 tl suolaa, sulamargariiniä pullosta,,ehkä noin 1d,

- sunnuntain sihtiruisjauhoja,

- jonkin verran vehnäjauhoa, en mitannut kaatelin pikkuhiljaa koneeseen, kunnes taikina oli sopivan notkeaa..

paistan 300 / 15 min, tai kun alkaa olla ruskeita pisteitä..

Tästä ohjeesta tuli aika isoja piirakoita 60 kpl,

jos tekee pienempiä esimerkiksi juhliin kahvipiirakoiksi, niin tulee noin 100 piirakkaa..

Aika nopeesti selvisin noiden paistamisesta, kun saa ensimmäisen pellillisen uuniin, niin siinä paistaissa leipoo jo seuraavan pellillisen ja samalla kastaa piirakat kuumina vesi, voi ja suola nesteeseen.

Pistin vettä ja suolaa kattilaan ja kun alkoi kiehua, otin kattilan pois liedeltä, laitoin voin sekaan liemeen sulamaan..

...päälle voipaperi ja pyyheliina, jopas ovat pehmeitä..